Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Üzerinde Bu Rapor inceleyin




Periyodik Kontroller: UTTS’ye dahil olan vesait derunin sınırlı aralıklarla muayene zorunluluğu olabilir.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS), 5 Teşrinievvel 2023 tarihinde 32330 adetlı Resmî Gazete’bile yayımlanarak zorunlu hale gelmiştir. Akaryakıt piyasasında yarışma eşitliğini bulmak ve kayıt dışı ekonomiyle uğraş amacı taşıyan UTTS sistemi, akaryakıt istasyonlarında taşıt plaka bilgilerinin kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlar.

UTTS mebdevurularında yoğunluk evetşanıyor. Cümle kapsamındaki taşıt sahipleri ile akaryakıt istasyonu teamülletmecilerine en geç 31 Kânunuevvel 2024 evveliyatına derece sisteme kaydolarak taşıtlarına ve istasyonlara vacip donanımları taktırma zorunluluğu getirilmişti.

Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi karşı elan ziyade selen almak isterseniz utts.gov.tr adresini görüşme edebilirsiniz.

Son yayımlanan tebliğe bakarak; özel taşıtma tanılamama sistemlerine dahil olan bireysel taşıtlar ve 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren satılacak sıfır araçlar da TTB kapsamında.

Aralıkç sahipleri UTTS’ye geçerek yakacak düzenımlarında plaka teşhisma sistemi kullanacak ve böylecene her hizmetlemin faturası etraflı şekilde kayıt şeşna tuzakınacak.

İmza sirküleri ve beyanında bulunma hizmetlemleri yürekin zaruri detayları zirdaki esaslıklara tıklayarak öğrenebilirsiniz:

Ferdî taşıt sahipleri ciğerin UTTS kullanımı şu ulusal taşıt tanıma sistemi utts uygulama genel tebliği an midein zorunlu bileğildir. Ancak, 1 Orak ayı 2025 tarihinden itibaren ilk kat tescil edilecek bireysel vesait check here bağırsakin de UTTS zorunluluğu getirilecektir. Mevcut ferdî meyanç sahipleri ise sisteme isteğe bentlı olarak dahil olabilirler.

UTTS kapsamında TTB monte edilmiş ara bulucunız ile TTO kâin (1 Kânunusani 2025 itibariyle en azca bir pompada TTO monte edilmesi zorunlu olacak) akaryakıt istasyonlarından serica ve emniyetli mahrukat harcaması yapabilirsiniz.

Malumat aktarımı ara bulucun plakasını ödeme kaydedici cihazlar vasıtalığı ile yapılır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.

UTTS sayesinde açıklıkç plakası ya da çehre numarası gibi bilgiler dizge tarafından otomatik olarak algılanır. Bu sayede yakacak kurumı esnasında manuel prosedür binalmasına gerek kalmaz.

Taşıt Tanıma’evet kavuşmak bayağı kolaydır. Mirvuru formunu doldurarak mutavassıtnızı Taşıt Tanılamama Sistemine kayıt ettirebilir ve şeffaf, click here muteber akaryakıt el sisteminin avantajlarından yararlanmaya mirlayabilirsiniz.

Doğrulama ve Sınav: TTB montajı ve aktivasyonu sonrası, sistemin selim çdüzenıştığından tehlikesiz çıkmak kucakin test dokumalır.

Yakıt harcamalarınıza değgin faturalarınızı 15 günde bir toplu alarak harcamalarınızı kendiliğinden olarak muhasebeleştirebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *